X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wij helpen je met een groene en gezonde leefstijl
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Wereldwijde waardering voor beebox!

Naast het EKO-keurmerk draagt beebox de internationale B Corp certificering! Daar zijn we ontzettend trots op, want dat betekent dat beebox als winstgevende coöperatie wereldwijde waardering krijgt. Niet alleen worden onze kernwaarden op het gebied van duurzaamheid en sociaal ondernemen gezien, maar ook onderstreept onze B Corp status dat ons business model vernieuwend én winstgevend is. Een prettig duwtje in de rug om onze idealen verder te verwezenlijken: de gehele voedselketen transparanter maken, biodiversiteit verbeteren en het lokale voedselsysteem ondersteunen.

Deze certificering onderstreept dat beebox een bijzonder bedrijf is, zegt de trotse directeur Walter Halberstadt. We streven naar een eerlijke en transparente voedselketen. Daarom is het bedrijf in handen van boeren, burgers en ondernemers samen. Beebox betaalt boeren een eerlijke prijs en consumenten zijn goedkoper uit dan in de supermarkt. Door alleen producten uit Nederland te verkopen dringen we bovendien de CO2-uitstoot van ons eten terug, dragen we bij aan de biodiversiteit in Nederland en ondersteunen we zo ons eigen lokale voedselsysteem.

— Walter Halberstadt - Directeur beebox

Over B Corp

B Corp staat voor Benefit Corporation. Deze Amerikaanse organisatie certificeert sinds 2006 wereldwijd bedrijven die naast succesvol zijn in het maken van winst, ook succesvol zijn in het verwezenlijken van sociale en duurzame doelstellingen. Om B Corp te kunnen worden moeten bedrijven een strenge assessment doorlopen. Inmiddels dragen meer dan duizend bedrijven in ruim veertig landen het certificaat, waaronder Ben & Jerry’s, Patagonia en Etsy. In Nederland zijn Dopper, Tony Chocolonely, Double Dividend en natuurlijk beebox ‘B Corp’.

 

 

We zijn er trots op om beebox te mogen verwelkomen in de B Corp community. Samen met andere B Corps bouwt beebox aan de economie van de toekomst.

— Marcello Palazzi - B Corp Europe

Voor meer informatie

bcorporation.net